Prețurile la produsele alimentare continuă să crească. Ce spun oamenii

Prețurile pentru produsele alimentare continuă să crească. În luna aprilie, acestea s-au majorat cu două procente comparativ cu luna martie. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat la fructe și legume cu nouă, respectiv, cinci la sută. Datele Biroului Național de Statistică arată că, în schimb, s-au ieftinit ouăle de găină cu aproape șase procente. Potrivit specialiștilor, prețurile ar putea să scadă odată cu apariția produselor sezoniere autohtone.
Vânzătorii din Piața Centrală din capitală ne-au spus că totuși se înregistrează ieftiniri. Este vorba de produsele autohtone - roșii, castraveți sau varză. Pe de altă parte, sunt mai scumpe merele și ceapa, din cauza că stocurile sunt aproape epuizate, potrivit comercianților.
Cum au fost anul trecut prețurile, așa și acum. Nu s-au mai ridicat. Cartofii noi s-au scumpit, pentru că sunt noi. Dar prețurile cum au fost iarna la cartofi, așa și acum.
La castraveți au scăzut prețurile. Săptămâna trecută, a fost mai scump - 40-45 de lei. Se aduce și se produce mai mult. E călduț. Castraveții noaptea cresc mai greu, dar oricum sunt mulți.
În timp ce unii cetățeni consideră prețurile accesibile, alții le percep ca fiind exagerate și mult peste nivelul salariilor și pensiilor pe care le primesc.
Privind salariile pe care le avem, sigur că prețurile nu corespund nici așteptărilor și nici realității.
Prețuri bune. Iată la ciuperci 25, foarte bun preț. Un pic mășcate, dar proaspete. Și căpșunele foarte gustoase, de-ale noastre, din Republica Moldova.
Oleacă-s ridicate, mai ales în Moldova. Iată un kilogram de mere, niște frunze pentru sarmale, roșii am cumpărat, ridiche.
Cu pensia mică, 1700 de lei, ce poți să cumperi? Așa, pentru mine sunt scumpe.
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în luna aprilie, prețurile la produsele alimentare s-au majorat cu nouă procente comparativ cu perioada similară a anului trecut. Cele mai mari creșteri au fost la legume și fructe, cu circa 30 la sută.
CITEȘTE ȘI: